HTML

freagle blogja

Ez egy liberális blog, többnyire közéleti témákkal. Azért hoztam létre, hogy - számomra - fontos témákról véleményt tudjak formálni, és megteremtsem a lehetőségét ezek kritikájának, más véleményekkel való ütköztetésénak. Tehát... Ha véleményed van, szólj hozzá! Ha tetszik, add tovább! Ha privátban reagálnál: a freagle@freemail.hu címet használd! Barátsággal freagle

Friss topikok

  • 1third: Haragszom rád (na jó, nem). Mert sajnos mindenben, de mindenben igazad lett (a többi posztot is cs... (2012.01.22. 03:18) Fékek és ellensúlyok
  • Revolutionist: A hazugság kora azóta tart, amióta lejöttünk a fáról. Egyetlen korban élt még csak az emberi lény.... (2011.11.09. 15:23) Hazugságok kora III. - A Rendszerhiba
  • R_John: Tardos Marcival voltam még együtt kirándulni. Akkor derült ki a betegsége. Persze én akkor még gim... (2010.04.18. 18:52) Halottak napja
  • freagle: Javítottam 2010. március 26-án. (2010.03.26. 14:27) Jelölnek, vagy csalnak?
  • Janovszki Zsolt: Pontosítok: Az Új Generáció elnöksége lemondott, a tisztújítást előkészítő választmányi ülés 13-án... (2009.07.06. 23:01) Indul a végjáték... (?)

Linkblog

Nincs több idő!

2009.03.26. 11:01 freagle

Magyarországon válság van.

Nyilvánvaló, hogy gyors, világos és határozott lépésekre van szükség ahhoz, hogy a helyzet kezelhető maradjon. Örvendetes tény, hogy Gyurcsány Ferenc felismerte, kisebbségi kormány élén, kizárólag a szocialista frakcióval a háta mögött képtelenség meghozni a szükséges lépéseket. Az új kormány felállítása is reális, jó lépés. Mi kell azonban a sikerhez?

1. Stabil, formálisan is létező parlamenti többség - azaz koalíció.

2. Határozott, felkészült, hiteles miniszterelnök, aki képes keresztülmenni mind az elkerülhetetlen társadalmi elégedetlenségen és ellenálláson, mind a Fidesz nyilvánvalóan várható aknamunkáján.

3. Világos program.

Végignézve az elmúlt hét eseményeit, teljesen világos, hogy egyetlen megoldás létezik csak.

A feladat tehát adott a Szabad Demokraták számára: ragadják karon az MDF vezetőit, keressék meg együtt az MSZP döntéshozóit, és tegyék az asztalra:

Vagy Bokros a miniszterelnök, a programjával együtt, egy MSZP-SZDSZ-MDF koalícióval a háta mögött - vagy előrehozott választás következik.

Nincs más megoldás.

 

5 komment

Címkék: választás mszp szdsz mdf program demokrácia válság koalíció miniszterelnök bokros

A bejegyzés trackback címe:

https://freagle.blog.hu/api/trackback/id/tr161026598

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bng · http://emberitisztesseg.blog.hu/ 2009.03.26. 14:51:36

Azt gondolom én is, hogy vagy most azonnal előállnak egy olyan miniszterelnökkel, akiről el lehet hinni, hogy teszi a dolgát, vagy jöjjenek a választások. De időnk nincs! A tökölést látva, egyre inkább az utóbbi a valószínű. A legnagyobb baj az, ha folytatódik a huzavona és elvesztegetünk újabb hónapokat. Gyurcsány kedvenc befejező mondata, a "gyerünk barátaim, tegyük a dolgunkat" igen csak aktuális. De ki tudja, ő mit ért alatta?

tripanek (törölt) 2009.03.26. 15:49:18

Hihetetlen, hogy minden nap elmondják hogy nincs idő...de egy nap mindig van még.

meg még egy nap

meg még egy nap

meg még egy nap

meg még egy nap

meg még egy nap

meg még egy nap

meg még egy nap

meg még egy nap

meg még egy nap

meg még egy nap

meg még egy nap

meg még egy nap

meg még egy nap

meg még egy nap

meg még egy nap

meg még egy nap

meg még egy nap

meg még egy nap

meg még egy nap

meg még egy nap

meg még egy nap

meg még egy nap

Axeptor · http://nemlehetmas.blog.hu/ 2009.03.26. 15:53:59

Nem kell feltétlen Bokrost támogatni szerintem, ahogy ezt olvashattátok a blogon is, Vértes András is egy nagyon komoly jelölt, az amwayben már bizonyított. Ha mmögé álnak honatyáink aztzal is meg lesz szerintem légedve minden felelősen gondolkodó ember!

freagle 2009.03.27. 08:26:56

@Axeptor:
1. Bokroks mögé oda lehetne "erőltetni" egy MSZP-SZDSZ-MDF koalíciót. Vértes mögé az SZDSZ sem állna oda, még külső támogatónak sem.

2. Lehet, hogy Vértes remek elméleti szakember. Bokros meg végigcsinált már egy válságkezelést. Nagy különbség.

3. Bokros programja részletesen olvasható volt az ÉS-ben. (Is.) Vértesé?

freagle 2009.03.28. 14:26:15

A mai napon a néhai koalíció minden vezetője ékesen bizonyította a totális politikai és emberi alkalmatlanságát.

1. Az mszp-s "ötletparádé" eleve szánalmas volt.

2. Az SZDSZ felvetése, hogy legyen Bokros a jelölt, önmagában jó lett volna, de

- Azért mégiscsak tekintettel kellett volna lenni rá annyira, hogy legalább egyeztetnek vele, mielőtt bedobják a nevét! Ez az elvárható emberi (nem politikusi!) minimum.
- Azért arra is csak tekintettel kellett volna lenni, hogy ő már elkötelezte magát egy párt mellett, ergo illett volna egyeztetni a párt vezetőivel is. (Szintén legalább az alapvető udvariassági normák szerint.)
- Azért ha már az ember javaslatot tesz, előtte csak illene átgondolnia, annak hogy a legnagyobb a megvalósulási esélye! Bokrosról lehetett tudni, hogy az MSZP nem akarja - miért változna a véleményük attól, hogy most az SZDSZ veti föl? Ha lett volna hozzá valami PLUSZ, pl. egy előzetes egyeztetés és együttműködés az MDF-fel, vagy a koalíció ígérete, egészen más lett volna a felvetés fekvése. De így?

Nem tudom eldönteni, hogy az SZDSZ vezetői "nem akartak", vagy tényleg ennyire bénák!

Talán már mindegy is.

Barátaim, lehet készülni az előrehozott választásokra!

Na meg ami utána következik...


(U.i.: Aki figyeli Orbán megnyilatkozásait, az már tudja, hogy a - volt - kormányoldal nem számíthat semmi jóra. Orbán valószínűleg meg fogja lépni a szükséges lépéseket, amit Gyurcsány, illetve a szocialisták nem mertek. Neki sem lesz átfedés a "gazdaságilag szükséges" és a "társadalmilag tolerálható" között. Ezért, ha már "kenyeret" nem tud, "cirkuszt" fog nyújtani: olyan "felelős-üldözés" lesz itt, hogy öröm lesz nézni. Sokan lesznek majd rács mögött, majd meglátjátok...)
süti beállítások módosítása